De ultieme uitdaging
De ultieme uitdaging. Dat is voor veel mensen het rijden van een cyclosportieve tocht. De tijdwaarneming tijdens deze cyclosportieve tochten maakt het immers mogelijk je te meten met andere deelnemers. Of met jezelf. Bovendien fiets je ook nog eens door de mooiste gebieden van Europa. Duizenden Nederlanders en Belgen reizen daarom elke zomer naar La Marmotte, de Maratona dles Dolomites en de Ötztaler Radmarathon, om drie van de bekendste cyclo’s te noemen.

 

Bijzondere prestatie op elk niveauEn of je nu op de eerste, 99ste of 824ste plaats eindigt, iedereen levert een bijzondere prestatie op zijn of haar niveau. Om deze prestatie meer inhoud te geven, komt Cycling Team Wielertoerist (CTWT) met het cyclobrevet, dit is een speciaal brevet voor mensen die vijf of meer cyclo’s hebben gereden. CTWT wil met het brevet de individuele prestatie meer inhoud geven en tegelijk het rijden van cyclosportieve tochten stimuleren.

 

Goud, zilver en bronsIedereen die vijf of meer cyclo’s heeft verreden komt in aanmerking voor dit Cyclobrevet. Dit brevet kan brons, zilver of goud zijn naargelang de prestaties in de cyclo’s. Verder is er een Groot Cyclobrevet voor mensen die tien of meer cyclo’s hebben verreden en een Super Cyclobrevet voor mensen die vijftien of meer cyclo’s hebben verreden. Het is uiteraard niet noodzakelijk om die cyclo’s in één jaar te rijden. Er is geen eindtermijn. Dus een deelnemer die een cyclo per jaar rijdt, komt na vijf jaar in aanmerking voor het Cyclobrevet.

 

34 cyclo’sCTWT heeft voor het Cyclobrevet 34 cyclo’s geselecteerd. Daarbij horen onder andere de drie grote cyclo’s; La Marmotte, Maratona dles Dolomites en de Ötztaler Radmarathon. Andere bekende cyclo’s in dit rijtje zijn bijvoorbeeld het Alpenbrevet, Granfondo Gavia e Mortirolo, de Nove Colli, Les Trois Ballons en de Velomediane Claudy Criquelion. Maar ook minder bekende cyclo’s zijn geselecteerd zoals Milaan-Sanremo, de enige wielerklassieker in de lijst, de populaire Oostenrijkse cyclo Highländer Radmarathon, het Spaanse wielerfeest Quebrantahuesos en sinds 2014 de Sparkassen Münsterland Giro, een echte hardrijderscyclo.
CTWT wil met haar keuze de deelnemers met een grote variëteit aan cyclo’s kennis laten maken. Vandaar dat ze berg-, heuvel- en vlakke tochten in het pakket heeft. Iedere deelnemer vindt daarom wel enkele cyclo’s die hem of haar liggen. Jaarlijks zal de lijst worden herzien en zullen er cyclo’s afvallen en bij komen. De lijst zal variëren tussen de 30 en 40 cyclo’s. Maar niet getreurd als jouw favoriete cyclo er niet bij staat. Sinds 2016 is het nl mogelijk een cyclo naar keuze op te geven. Dwz een cyclo die niet in de lijst staat kun je toch laten meetellen voor het Cyclobrevet. Lees hier meer over in de spelregels.