Granfondo Stelvio nu onderdeel van Cyclobrevet

GFS_foto01

 

De Granfondo Stelvio is de tweede nieuwe cyclo die het Cyclobrevet dit jaar toevoegt aan haar lijst. En dat is niet zomaar. De Granfonde Stelvio is weliswaar een relatieve nieuwkomer, maar heeft snel aan bekendheid gewonnen. Dat komt natuurlijk door de aantrekkingskracht van de Stelvio, één van de meest tot de verbeelding sprekende cols van de Alpen. Maar voordat je de Stelvio mag beklimmen, moet je eerst de gevreesde Mortirolo beklimmen. En niet vanuit Mazzo, een beklimming die al verschrikkelijk is, maar bij deze cyclo beklim je de Mortirolo vanuit Tovo. Dat is een hel; vrijwel vlakke stukken worden afgewisseld met passages boven de 20 procent. En daarna mag je alsnog de legendarische Stelvio vanuit Bormio beklimmen. Kortom, een gigant onder de cyclo’s die absoluut niet mag ontbreken aan het Cyclobrevet.

De Granfonde Stelvio  wordt gehouden op 5 juni 2016. Deelnemers rijden 151 kilometer en moeten 4190 hoogtemeters overwinnen. De start is in Bormio, de finish boven op de Stelvio.

Meer informatie.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Cyclobrevet voegt L’etappe du Tour toe aan brevet

EDT_foto01

 

L’etappe du Tour is de eerste cyclo die het Cyclobrevet toevoegt aan haar brevet. L étappe du Tour is een mateloos populaire cyclo waarvan de 15.000 startbewijzen binnen no time zijn vergeven. Het geheim van het succes laat zich raden; deelnemers fietsen over het parcours van een van de (berg)etappes van de Tour de France. Dit jaar rijden ze de etappe Megève-Morzine; 23 dagen voordat de profs hier de voorlaatste Touretappe rijden.
En het gaat niet om een kinderachtige etappe. Deelnemers mogen in 146 kilometer vier zware alpencols te overbruggen, goed voor 4000 hoogtemeters. 
Kortom. Deze fantastische cyclo mocht niet ontbreken in onze lijst.
Meer informatie: https://www.cyclobrevet.nl/WP/?page_id=4922
Opgeven voor het cyclobrevet: https://www.cyclobrevet.nl/WP/?page_id=89

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Cyclobrevet introduceert de ‘Cyclo naar Keuze’

And-they-are-off-just-as-the-sun-rises-over-the-beach-christine-at-the-front

Jaarlijks worden er duizenden cyclo’s over de hele wereld verreden. De een is vaak nog mooier dan de ander. En het rijden van een cyclo is de beste manier om een land en de fietscultuur te leren kennen. Het is echter onmogelijk om die duizenden cyclo’s standaard op te nemen in het Cyclobrevet. Daarom bieden we de mogelijkheid van ‘Cyclo naar Keuze’. Dat wil zeggen dat je een cyclo die niet is opgenomen in de standaardlijst, toch kunt mee laten tellen voor het brevet.

Heb je de dus de kans om in de buurt van je vakantieadres mee toe doen aan een cyclo, stap dan gerust op de fiets. Ben je voor een zakenreis in het Verenigd Koninkrijk en wordt daar net een cyclo verreden, doe gerust mee. Je kunt deze cyclo’s gewoon mee laten tellen voor het Cyclobrevet. Om nu te voorkomen dat elk willekeurig rondje rond de camping wordt aangemerkt als cyclo, zijn er natuurlijk wel een aantal spelregels. Deze vind je terug op onze website.

Wij denken dat we met de ‘Cyclo naar Keuze’ het Cyclobrevet nog aantrekkelijker hebben gemaakt.

Meer informatie.

Aanmelden voor het brevet kan hier.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Nieuwe claimsite voor het Cyclobrevet

NaamloosVandaag, 1 maart 2016, kunnen we een geheel vernieuwde website voor het Cyclobrevet presenteren. Achter de schermen is keihard gewerkt om een goed werkend programma te maken. En dat is gelukt. Vanaf vandaag kun je direct je cyclo’s registeren in dit programma en wie vijf cyclo’s heeft geregistreerd, komt in aanmerking voor het Cyclobrevet. Dat kan een gouden, een zilveren of een bronzen brevet zijn, afhankelijk van de gereden tijden.

Het cyclobrevet bestaat inmiddels drie jaar en al tien mensen hebben dit brevet gehaald. Zij zijn opgenomen in de ‘Hall of Fame’. Maar wie goed kijkt naar de nieuwe site, ontdekt enkele nieuwigheidjes, zoals de ‘Cyclo naar Keuze’.  Wat dit precies houden we nog even voor ons om het allemaal extra spannend te maken.

Maar neem gerust alvast een kijkje op het nieuwe claimdeel van het Cyclobrevet.

Of nog beter, meld je direct aan als deelnemer.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Profwedstrijd tijdens Rad am Ring

cb_ring2

De organisatie van Rad am Ring maakte 17 december bekend dat tijdens het evenement ook een profwedstrijd wordt gehouden. Het gaat om een wedstrijd in de categorie 1.1 van de UCI die op zondag 31 juli wordt verreden op het circuit van de Nurnburgring. Wat de gevolgen hiervan zijn voor het verdere programma is op dit moment nog niet duidelijk. Normaal gesproken vindt de jedermannrennen op zaterdag plaats en dat lijkt niet te conflicteren met de profversie. Dat hoeft niet te gelden voor de 24-uurs race die normaal gesproken tot zondag 13 uur duurt. Gaat die tijd vervroegd worden? En wat gebeurt er met alle tentjes (en barbecues) op het terrein? We weten het nog niet.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Profs Rund um Köln starten weer in Keulen zelf

ruk

Op 12 juni vindt de honderdste editie van Rund um Köln plaats. Althans, de honderdste editie van de profkoers. Bijzonder aan deze editie is dat de renners voor het eerst in achttien jaar weer in Keulen zelf starten. De laatste jaren was de start onder andere in Leverkusen, Reichshof, Hückeswagen en Gummersbach.

De aanmelding voor de jedermannrennen, die aan de profversie voorafgaat, is al open. Afgelopen jaar deden er 4060 mensen mee. De organisatie verwacht er dit jaar nog mee. De jedermannrennen voert de deelnemers over een volledig autovrij parcours van 126 kilometer en 1350 hoogtemeters. En deze jedermannrennen telt mee voor het Cyclobrevet van CTWT.

Meer informatie: http://arturtabat.online.de/ruk_neu/

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Weer twee cyclobrevetten uitgedeeld

12238157_1002895723064133_5454113299650309736_o

Twee mensen slaagden er afgelopen seizoen in het Cyclobrevet te halen; Laurens de Waard uit Almere en Steve Verdonck uit Ham. Steve is de eerste Belgische deelnemer die het brevet krijgt. Zowel Laurens als Steve haalden het gouden brevet. De twee zijn inmiddels opgenomen in de Hall of Fame, die nu totaal tien leden telt. Het brevet krijgen ze later.
Meer informatie: www.cyclobrevet.nl/WP/?page_id=1991

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Alpenbrevet heeft problemen met parcours

12304520_1008842772469428_4506147505354566707_o

Het zit de organisatoren van het Alpenbrevet niet mee. Vijf jaar terug moest het parcours op het laatste moment worden gewijzigd als gevolg van een aardverschuiving op de Grimsel Pass, drie jaar terug moest de organisatie uitwijken naar het laatste weekend van augustus en verleden jaar moest het stuk tussen Andermatt en Wassen geneutraliseerd worden afgelegd als gevolg van wegwerkzaamheden.
Dit jaar hebben de Zwitserse autoriteiten aangegeven geen toestemming te geven voor het stuk tussen Andermatt en Wassen omdat verleden jaar weinig mensen zich aan de aanwijzingen van het veiligheidspersoneel hielden. De organisatie beraadt zich nu op de ontstane situatie omdat de Schöllenen-Schlucht, zoals dit stuk weg officieel heet, een cruciaal onderdeel van het parcours is. Als gevolg daarvan is de inschrijving voorlopig opgeschort tot januari. Dan laat de organisatie weten of en hoe het Alpenbrevet doorgang zal vinden. De datum is overigens al wel vastgesteld: 27 augustus. Maar of er dan wordt gereden…..

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Drie deelnemers halen Gouden Brevet

Naamloos
Drie mensen slaagden er afgelopen seizoen in het Cyclobrevet te halen; Sander Scheerders uit Rotterdam, Harm Verhoeven uit Rosmalen en Evert Spijkerboer uit Wezep. De laatste wist de vijf cyclo’s die nodig zijn voor het brevet allemaal in het afgelopen jaar bij elkaar te rijden. En dan ook nog eens allemaal goed voor goud. Overigens krijgen ook Sander en Harm een gouden brevet.
De drie zijn inmiddels opgenomen in de Hall of Fame, die nu totaal acht leden telt. Het brevet krijgen ze later.
Meer informatie: www.cyclobrevet.nl/WP/?page_id=1991

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Claim je cyclo’s voor 1 november

1462911_661476327206076_1567788828_nHet cyclojaar is weer achter de rug.

Tijd om de balans op te maken en je cyclo’s te claimen voor het Cyclobrevet.

Het is helaas nog niet mogelijk om cyclo’s te claimen via www.cyclobrevet.nl

Het claimen gaat daarom voorlopig nog op de oude manier. Dat wil zeggen via http://www.wielertoerist.nl/index.php?pag=CB_CBclaim.

Je kunt daar vanaf nu de gereden cyclo’s claimen. Het gaat daarbij om de cyclo’s die je in 2013 en 2014 hebt gereden.

Uitzondering hierop zijn de Gran Fondo Eddy Merckx, de Sparkassen Münsterland Giro, de Sportful Dolomiti Race en La Fausta Coppi. Heb je deze in 2013 gereden, dan kun je deze alleen per email cliamen (ctwt@wielertoerist.nl). De reden hiervoor is dat deze cyclo’s in 2013 een ander barema hadden. Heb je deze cyclo’s in 2014 gereden, dan kun je ze dus gewoon via http://www.wielertoerist.nl/index.php?pag=CB_CBclaim. claimen.

Wij verzoeken je de cyclo’s voor 1 november te claimen, zodat we vervolgens kunnen uitzoeken wie recht heeft op een Cyclobrevet.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen