Cyclobrevet weer van start

Header_02

Het Cyclobrevet heeft een tijdje op een lager pitje gedraaid. Logisch, omdat er vanwege de coronacrisis geen tot bijna geen cyclo’s werden gereden. Maar inmiddels worden overal weer cyclo’s gereden en de mooiste prestaties geleverd. Vandaar dat je je cyclo’s weer kunt claimen op onze site.
Doe je nog niet mee aan het cyclobrevet? Meld je dan snel aan op ww.cyclobrevet.nl. Aanmelden is kosteloos en als je minimaal vijf cyclo’s hebt volgebracht kom je automatisch in aanmerking voor het brevet. Of dat een bronzen, zilveren of gouden brevet is, hangt af van je prestaties in de cyclo’s. Kortom, snel naar www.cyclobrevet.nl

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

L’Alsaccienne nu ook op de lijst van Cyclobrevet

image

Het Cyclobrevet heeft L’Alsaccienne toegevoegd aan de lijst van te rijden cyclo’s. Deze cyclo is namelijk in de drie jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een van de toonaangevende cyclo’s in Frankrijk. L’Alsaccienne behoort nu al tot de top vijftien van cyclo’s in Frankrijk en kan wat betreft zwaarte wedijveren met de cyclo’s in de Alpen. Deelnemers krijgen namelijk in slechts 167 kilometer 4500 hoogtemeters voor de kiezen.
Centraal in deze cyclo staat Le Markstein, de 1179 meter hoge helling met een fantastisch uitzicht. Je beklimt Le Markstein van drie kanten, de een nog mooier dan de ander. Maar ook de een nog zwaarder dan de ander.
De start is in Cernay. Vandaar rijd je via de Viel Armand en de Grand Ballon naar Le Markstein. Vervolgens daal je af naar Wildenstein om van daaruit Le Markstein via de Route de Crêtes te beklimmen. Hierna daal je af naar Soultzmatt en van daaruit beklim je Le Markstein via de Firstplan, Le Petit Ballon en de Platzerwalsel. Ben je dan eindelijk klaar? Nee, want via de Grand Ballon en de Viel Armand daal je weer af naar Cernay voor de apotheose: de beklimming van de Molkenrain met een hellingspercentage van meer dan 10 procent. En dat voel je aan het einde van zo’n cyclo.
CTWT organiseert dit jaar overigens een reis naar deze cyclo. Zie hier. :

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Schleck Gran Fondo nu ook onderdeel van het Cyclobrevet

schleck006

Het Cyclobrevet heeft de Schleck Gran Fondo toegevoegd aan de lijst van te rijden cyclo’s. Deze cyclo is namelijk in de drie jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een toonaangevende cyclo. Dat heeft niet alleen te maken met de geweldige organisatie, maar ook het fantastische parcours door de Moezelstreek.

De wedstrijd start in Mondorf les Bains, de woonplaats van Frank Schleck, de naamgever van de cyclo. De deelnemers rijden van daaruit eerst naar het zuiden en vervolgens naar het noorden om uiteindelijk weer in Mondorf les Bains uit te komen. Onderweg komen ze talloze goed lopende hellingen tegen. Nergens zijn ze extreem steil of extreem lang. Het grootste hoogteverschil kom je na 76 kilometer tegen. Dan mag je 240 hoogtemeters in 6 kilometer overwinnen. Het zegt genoeg. Deze cyclo wordt dan ook vooral in groepen gereden, waarin je lekker tempo kunt maken.

CTWT organiseert elk jaar overigens een reis naar deze cyclo. Zo ook dit jaar: Zie: https://www.wielertoerist.nl/forum/viewtopic.php?f=54&t=22517

Meer informatie over het Cyclobrevet en de Schleck Gran Fondo: https://www.cyclobrevet.nl/WP/?page_id=6257

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Eerste deelnemer haalt Super Cyclobrevet (15 cyclo’s)

hof_sander_scheerders-3

Sander Scheerders is de eerste deelnemer aan het Cyclobrevet die het Super Cyclobrevet heeft gehaald. Dat wil zeggen dat hij maar liefst vijftien cyclo’s heeft voltooid. Wellicht nog opmerkelijker is het dat hij bij alle vijftien de cyclo’s goud heeft gehaald.

Niet alleen Sander haalde een cyclobrevet. Eric Fronik, Evert Spijkerboer en Roel Jansen haalden het Groot Cyclobrevet (5 cyclo’s). Minze Tolsma, Ties Arts, Hans de Boef, Tom Verkuyl, Peter Lisseveld, Mark Meijerink, Pleun Stevens en Niels Hartland haalden allen het reguliere Cyclobrevet (5 cyclo’s).

Dat betekent dat in totaal twaalf mensen afgelopen jaar het cyclobrevet haalden. Ze zijn inmiddels allemaal opgenomen in de ‘Hall of Fame’ (zie: https://www.cyclobrevet.nl/WP/?page_id=6302) en ontvangen volgende week het officiële brevet per post.

Het aantal van twaalf is een record sinds we in 2012 met dit brevet startten. Doel van het brevet is het stimuleren van het rijden van cyclo’s. Inmiddels telt het brevet 210 deelnemers, van wie er precies 25 inmiddels een of meerdere brevetten hebben gehaald.

Wil je ook meedoen aan het brevet? Kijk dan snel op www.cyclobrevet.nl en meld je aan.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Granfondo Stelvio nu onderdeel van Cyclobrevet

GFS_foto01

 

De Granfondo Stelvio is de tweede nieuwe cyclo die het Cyclobrevet dit jaar toevoegt aan haar lijst. En dat is niet zomaar. De Granfonde Stelvio is weliswaar een relatieve nieuwkomer, maar heeft snel aan bekendheid gewonnen. Dat komt natuurlijk door de aantrekkingskracht van de Stelvio, één van de meest tot de verbeelding sprekende cols van de Alpen. Maar voordat je de Stelvio mag beklimmen, moet je eerst de gevreesde Mortirolo beklimmen. En niet vanuit Mazzo, een beklimming die al verschrikkelijk is, maar bij deze cyclo beklim je de Mortirolo vanuit Tovo. Dat is een hel; vrijwel vlakke stukken worden afgewisseld met passages boven de 20 procent. En daarna mag je alsnog de legendarische Stelvio vanuit Bormio beklimmen. Kortom, een gigant onder de cyclo’s die absoluut niet mag ontbreken aan het Cyclobrevet.

De Granfonde Stelvio  wordt gehouden op 5 juni 2016. Deelnemers rijden 151 kilometer en moeten 4190 hoogtemeters overwinnen. De start is in Bormio, de finish boven op de Stelvio.

Meer informatie.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Cyclobrevet voegt L’etappe du Tour toe aan brevet

EDT_foto01

 

L’etappe du Tour is de eerste cyclo die het Cyclobrevet toevoegt aan haar brevet. L étappe du Tour is een mateloos populaire cyclo waarvan de 15.000 startbewijzen binnen no time zijn vergeven. Het geheim van het succes laat zich raden; deelnemers fietsen over het parcours van een van de (berg)etappes van de Tour de France. Dit jaar rijden ze de etappe Megève-Morzine; 23 dagen voordat de profs hier de voorlaatste Touretappe rijden.
En het gaat niet om een kinderachtige etappe. Deelnemers mogen in 146 kilometer vier zware alpencols te overbruggen, goed voor 4000 hoogtemeters. 
Kortom. Deze fantastische cyclo mocht niet ontbreken in onze lijst.
Meer informatie: https://www.cyclobrevet.nl/WP/?page_id=4922
Opgeven voor het cyclobrevet: https://www.cyclobrevet.nl/WP/?page_id=89

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Cyclobrevet introduceert de ‘Cyclo naar Keuze’

And-they-are-off-just-as-the-sun-rises-over-the-beach-christine-at-the-front

Jaarlijks worden er duizenden cyclo’s over de hele wereld verreden. De een is vaak nog mooier dan de ander. En het rijden van een cyclo is de beste manier om een land en de fietscultuur te leren kennen. Het is echter onmogelijk om die duizenden cyclo’s standaard op te nemen in het Cyclobrevet. Daarom bieden we de mogelijkheid van ‘Cyclo naar Keuze’. Dat wil zeggen dat je een cyclo die niet is opgenomen in de standaardlijst, toch kunt mee laten tellen voor het brevet.

Heb je de dus de kans om in de buurt van je vakantieadres mee toe doen aan een cyclo, stap dan gerust op de fiets. Ben je voor een zakenreis in het Verenigd Koninkrijk en wordt daar net een cyclo verreden, doe gerust mee. Je kunt deze cyclo’s gewoon mee laten tellen voor het Cyclobrevet. Om nu te voorkomen dat elk willekeurig rondje rond de camping wordt aangemerkt als cyclo, zijn er natuurlijk wel een aantal spelregels. Deze vind je terug op onze website.

Wij denken dat we met de ‘Cyclo naar Keuze’ het Cyclobrevet nog aantrekkelijker hebben gemaakt.

Meer informatie.

Aanmelden voor het brevet kan hier.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Nieuwe claimsite voor het Cyclobrevet

NaamloosVandaag, 1 maart 2016, kunnen we een geheel vernieuwde website voor het Cyclobrevet presenteren. Achter de schermen is keihard gewerkt om een goed werkend programma te maken. En dat is gelukt. Vanaf vandaag kun je direct je cyclo’s registeren in dit programma en wie vijf cyclo’s heeft geregistreerd, komt in aanmerking voor het Cyclobrevet. Dat kan een gouden, een zilveren of een bronzen brevet zijn, afhankelijk van de gereden tijden.

Het cyclobrevet bestaat inmiddels drie jaar en al tien mensen hebben dit brevet gehaald. Zij zijn opgenomen in de ‘Hall of Fame’. Maar wie goed kijkt naar de nieuwe site, ontdekt enkele nieuwigheidjes, zoals de ‘Cyclo naar Keuze’.  Wat dit precies houden we nog even voor ons om het allemaal extra spannend te maken.

Maar neem gerust alvast een kijkje op het nieuwe claimdeel van het Cyclobrevet.

Of nog beter, meld je direct aan als deelnemer.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Profwedstrijd tijdens Rad am Ring

cb_ring2

De organisatie van Rad am Ring maakte 17 december bekend dat tijdens het evenement ook een profwedstrijd wordt gehouden. Het gaat om een wedstrijd in de categorie 1.1 van de UCI die op zondag 31 juli wordt verreden op het circuit van de Nurnburgring. Wat de gevolgen hiervan zijn voor het verdere programma is op dit moment nog niet duidelijk. Normaal gesproken vindt de jedermannrennen op zaterdag plaats en dat lijkt niet te conflicteren met de profversie. Dat hoeft niet te gelden voor de 24-uurs race die normaal gesproken tot zondag 13 uur duurt. Gaat die tijd vervroegd worden? En wat gebeurt er met alle tentjes (en barbecues) op het terrein? We weten het nog niet.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Profs Rund um Köln starten weer in Keulen zelf

ruk

Op 12 juni vindt de honderdste editie van Rund um Köln plaats. Althans, de honderdste editie van de profkoers. Bijzonder aan deze editie is dat de renners voor het eerst in achttien jaar weer in Keulen zelf starten. De laatste jaren was de start onder andere in Leverkusen, Reichshof, Hückeswagen en Gummersbach.

De aanmelding voor de jedermannrennen, die aan de profversie voorafgaat, is al open. Afgelopen jaar deden er 4060 mensen mee. De organisatie verwacht er dit jaar nog mee. De jedermannrennen voert de deelnemers over een volledig autovrij parcours van 126 kilometer en 1350 hoogtemeters. En deze jedermannrennen telt mee voor het Cyclobrevet van CTWT.

Meer informatie: http://arturtabat.online.de/ruk_neu/

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen