De Cyclo’sCTWT heeft voor het Cyclobrevet de volgende cyclo’s geselecteerd. Daarbij horen onder andere vijf A-cyclo’s: La Marmotte, Maratona dles Dolomites, Ötztaler Radmarathon, Engadin Radmarathon en Quebrantahuesos. Ook andere bekende cyclo’s behoren tot dit rijtje, zoals de La Campionissimo, de Nove Colli, Les Trois Ballons en de Velomediane Claudy Criquielion. Maar ook minder bekende cyclo’s behoren tot dit rijtje zoals Milaan-Sanremo, de Highländer Radmarathon en de Sparkassen Münsterland Giro.
CTWT wil met haar keuze de deelnemers met een grote variëteit aan cyclo’s laten kennismaken. Vandaar dat ze berg-, heuvel- en vlakke tochten in het pakket heeft. Iedere deelnemer vindt daarom wel enkele cyclo’s die hem of haar liggen.
CTWT probeert ieder jaar de lijst actueel te houden. Cyclo’s met een beperkte populariteit zullen worden vervangen door cyclo’s die meer in de belangstelling staan. Maar niet getreurd als jouw favoriete cyclo uit de lijst is verdwenen. Vanaf 2016 bieden we de mogelijkheid om per vijf cyclo’s één cyclo naar keuze te claimen. Je hoeft je dus niet per se meer te houden aan de lijst. Met deze maatregel wil het bestuur het cyclobrevet aantrekkelijker maken.
Voor het Cyclobrevet komen de volgende cyclo's in aanmerking:
1BelgiëVelomediane Claudy Criquielion
2DuitslandSparkassen Münsterland Giro
3DuitslandRund um Köln
4DuitslandRad am Ring Jedermannrennen
5DuitslandHamburg Cyclassics
6FrankrijkMarmotte Granfondo Alpes
7FrankrijkLes Trois Ballons
8FrankrijkLa Pyrénéenne
9FrankrijkGran Fondo Mont Ventoux Beaumes de Venise
10ItaliëSportful Dolomiti Race
11ItaliëNove Colli
12ItaliëMaratona dles Dolomites
13ItaliëGran Fondo Milano-Sanremo
14ItaliëGran Fondo Gavia e Mortirolo
15LuxemburgSchleck Granfondo
16LuxemburgLa Charly Gaul
17OostenrijkÖtztaler Radmarathon
18OostenrijkHighlander Radmarathon
19OostenrijkDreiländergiro
20OostenrijkArlberg Giro
21SpanjeQuebrantahuesos
22TsjechiëKrušnoton
23Verenigde StatenGFNY New York
24ZwitserlandEngadin Radmarathon
25ZwitserlandAlpenbrevet
26ZwitserlandAlpen Challenge

Een cyclo telt alleen mee voor het cyclobrevet wanneer de deelnemer de volle afstand van de cyclo heeft verreden. Kortere afstanden tellen niet mee. De enige uitzondering hierop vormt het Alpenbrevet.