La Ronde PicardeLa Ronde Picarde is een cyclo die wordt verreden in het relatief onbekende Picardië in Noordwest-Frankrijk. Start en aankomst zijn in Abbeville. Deze cyclo wordt altijd in september gehouden. Grootste obstakel vormen over het algemeen niet de heuveltjes, maar de wind.

De cyclo kenmerkt zich het eerste deel door enkele korte klimmen die de 100 hoogtemeters amper te boven gaan. Na 48 kilometer bereik je de Wattebléry, met een hoogte van 156 meter het ‘dak’ van deze cyclo. Vervolgens gaat het in een relatief vlak stuk naar de kust waarna nog enkele klimmen volgen voor je de finish in Abbeville bereikt.

Het parcours nodigt uit om snel te rijden, met als gevolg dat hier hoge gemiddeldes worden gehaald. De charme van deze cyclo is dat deze niet massaal is en leidt door een onbekende, maar adembenemend mooie omgeving. Het feit dat deze cyclo niet te ver van huis wordt verreden, zorgt ervoor dat La Ronde Picarde voor veel mensen een waardige afsluiting vormt van het cycloseizoen.

 

Kerngegevens


Datum: 9 september 2017
Categorie:
Afstand: 180 km
Het is ook mogelijk om 128 en 50 kilometer te rijden, maar deze afstanden tellen niet mee voor het Cyclobrevet.
Hoogtemeters: 1000 m
Startplaats: Abbeville
Finishplaats: Abbeville
Organisatie: Website organisatie
Kosten:
  • € 40,00 inschrijfgeld cyclo
  • € 10,00 borg chip
Deelnemerslimiet: Onbekend
Inschrijving: Website organisatie

 

Parcours en cols


La Ronde Picarde kent een heuvelachtig parcours, maar geen hellingen van betekenis.

 

Barema


 

Multimedia en verslagen van eerdere edities