Hamburg Cyclassics

20 aug 2023, Hamburg, Duitsland

Een CycloBrevet cyclo

Afstand: 160km
Hoogtemeters: 0hm
Startplaats: Hamburg
Finishplaats: Hamburg
Website organisatie

Het evenement

Europas größtes Radrennen, zo kondigt de organisatie de Hamburg Cyclassics aan. Maximaal 22000 fietsers nemen jaarlijks deel aan dit fietsspektakel in Hamburg. Vierduizend daarvan rijden de langste afstand, die ook is opgenomen in het Cyclobrevet. Deze tocht is een typisch Duitse hardrijderscyclo zonder al te veel hoogtemeters en met een compleet autovrij parcours. Door de vorming van grote groepen lopen de gemiddelde snelheden probleemloos op tot 35-40 km/u. Het is een ideale combinatie van een wedstrijd en een cyclo.


Parcours beschrijving

De organisatie is zoals je mag verwachten bij de oosterburen, perfect. De route maakt een soort 8 rondom Hamburg. Er zitten enkele heuveltjes in die op zichzelf niet veel voorstellen, maar toch behoorlijk pijn kunnen doen door het hoge tempo dat gereden wordt. Het rijden in grote groepen brengt wel extra alertheid mee om valpartijen te voorkomen.

De cyclo vindt plaats op dezelfde dag als de profwedstrijd. Langs de kant is er daarom veel publieke belangstelling en in Hamburg is het helemaal een gekte. De stad staat deze dag compleet in het teken van wielrennen. Het rijden van deze cyclo is daarom een groot feest.

Overige info

Kosten deelname

Deelnemers limiet

Diploma en extra info


   

Video


Deze cyclo is 2 keer geclaimd

Goud
1
Zilver
1
Brons
0
Laatste claims voor deze cyclo

Marcel Schepers
2017
04:37:03
Zilver
Eric Fronik
2015
04:13:49
Goud
Barema's voor vrouwen

Leeftijd
Tot en met
Goud
Zilver
Barema's voor mannen

Leeftijd
Tot en met
Goud
Zilver

Nog geen account

Meld je dan nu aan!!

Vind je het leuk om cyclo's te rijden, ga dan de uitdaging aan om een van de brevetten te bemachtigen.