Rund um Köln

21 mei 2023, Keulen, Duitsland

Een CycloBrevet cyclo

Afstand: 126km
Hoogtemeters: 1350hm
Startplaats: Keulen
Finishplaats: Keulen
Website organisatie

Het evenement

De Skoda Velodrom is de Jedermannrennen van de profwedstrijd Rund um Köln die met Pasen wordt verreden. Keulen staat dan twee dagen geheel in het teken van wielrennen en de Skoda Velodrom is het cyclo-onderdeel. Hierbij staan jaarlijks enkele duizenden mensen aan de start, van wie er ruim duizend kiezen voor de langste route die voor een belangrijk deel leidt over het profparcours.

Parcours beschrijving

Deelnemers starten in het centrum van Keulen en rijden over de Mülheimersbrug naar het oosten van de stad en komen dan al snel in de heuvelachtige omgeving van de stad. Na 30 kilometer volgt de eerste klim. Dat is die over de Odenthalerstrasse naar Bechen. Vervolgens sla je rechtsaf naar Slot Bensberg dat uiteraard op een heuvel ligt. Bij Klein Speichem sla je links af en klimt naar Hüfenstuhl en daalt daarna opnieuw af om op 85 kilometer de laatste klim van de dag te nemen, die naar Bärbroich. Uiteindelijk kom je opnieuw in Spitze, waar je via Slot Bensberg opnieuw naar Klein Speichen rijdt. Ditmaal sla je daar linksaf en rijdt vervolgens Keulen weer binnen.

De deelnemers rijden flink door. Dat is ook mogelijk omdat het parcours niet echt zwaar is. Het is wel zaak om voor de tijdwaarneming Klein Spechen te passeren, omdat je anders van het parcours wordt gehaald. De profs hijgen immers in je nek.

Overige info

Kosten deelname

Deelnemers limiet

Diploma en extra info


   

Video


Deze cyclo is 13 keer geclaimd

Goud
9
Zilver
2
Brons
2
Laatste claims voor deze cyclo

Wouter Fioole
2022
03:20:03
Goud
Roel Jetten
2019
03:10:10
Goud
Roel Jansen
2019
03:23:56
Goud
Ronald Brugmans
2018
03:52:00
Zilver
Ariën Oskam
2018
03:18:48
Goud
Barema's voor vrouwen

Leeftijd
Tot en met
Goud
Zilver
Barema's voor mannen

Leeftijd
Tot en met
Goud
Zilver

Nog geen account

Meld je dan nu aan!!

Vind je het leuk om cyclo's te rijden, ga dan de uitdaging aan om een van de brevetten te bemachtigen.