Sparkassen Münsterland Giro

03 okt 2023, Münster, Duitsland

Een CycloBrevet cyclo

Afstand: 125km
Hoogtemeters: 0hm
Startplaats: Münster
Finishplaats: Münster
Website organisatie

Het evenement

De Sparkassen Münsterland Giro is een Jedermannrennen die wordt verreden voorafgaand aan de gelijknamige profkoers. Kenmerk van de wedstrijd is het uiterst snelle parcours, waardoor deze Jedermannrennen in grote groepen wordt verreden en er extreem hoge gemiddeldes worden gehaald. Een gemiddelde snelheid van meer dan 40 kilometer per uur is geen garantie voor een notering bij de eerste honderd deelnemers. De deelnemers kunnen deze snelheden halen door de perfecte organisatie. Het parcours is verkeersvrij, de wegen hebben fantastisch asfalt en de bochten liggen goed in het parcours. Bovendien staan bij elke vluchtheuvel en bocht meerdere seingevers.

Parcours beschrijving

De Münsterland Giro komt voort uit het enthousiasme dat in 2002 loskwam toen de eerste etappe van de Giro d'Italia van Groningen naar Münster werd verreden. Sindsdien is er een aansprekende profkoers die vooraf wordt gegaan door ongeveer 4000 jedermanner die mogen kiezen uit tochten van 70, 95 en 140 kilometer. Het parcours wijzigt ieder jaar licht, maar het karakter blijft hetzelfde.
De koers wordt verreden op 3 oktober. Dat is in Duitsland een nationale feestdag, namelijk de Dag van de Duitse Hereniging. Dit zorgt ervoor dat het publiek in de dorpjes rijendik langs het parcours staat en dat de finish in Münster een groot feest is.
Het late tijdstip en de afstand van slechts 140 kilometer maken de Sparkassen Münsterland Giro tot de ideale afsluiting van het cycloseizoen.

Overige info

Kosten deelname

Deelnemers limiet

Diploma en extra info


   

Video


Deze cyclo is 19 keer geclaimd

Goud
17
Zilver
1
Brons
1
Laatste claims voor deze cyclo

Wouter Fioole
2021
03:22:17
Goud
Ties Arts
2018
03:35:00
Goud
Niels Hartland
2017
03:12:54
Goud
Tonnis Hoogewerf
2017
03:16:37
Goud
Eric Fronik
2016
03:30:13
Goud
Barema's voor vrouwen

Leeftijd
Tot en met
Goud
Zilver
Barema's voor mannen

Leeftijd
Tot en met
Goud
Zilver

Nog geen account

Meld je dan nu aan!!

Vind je het leuk om cyclo's te rijden, ga dan de uitdaging aan om een van de brevetten te bemachtigen.