La Pyrénéenne

02 jul 2023, Bagnères-de-Bigorre, Frankrijk

Een CycloBrevet cyclo

Afstand: 180km
Hoogtemeters: 5000hm
Startplaats: Bagnères-de-Bigorre
Finishplaats: Hautacam
Website organisatie

Het evenement

Kleinschalige cyclo, maar met een parcours dat qua wielerhistorie nauwelijks onderdoet voor La Marmotte. Hoewel de start- en finishplaats jaarlijks wisselt tussen Argeles-Gazost, Bagnères de Bigorre en Saint Lary zijn de Col du Tourmalet, Col d'Aspin en de Hourquette d'Ancizan een vaste waarde geworden in het parcours. Legendarische cols, de Tourmalet is de meestbeklommen col uit de Tourgeschiedenis en ook de Aspin werd al tientallen keren aangedaan. De Hourquette d'Ancizan deed pas in 2011 haar intrede in de Tour, maar is sindsdien meerdere malen aangedaan.

Parcours beschrijving

In 2016 fungeert Bagnères de Bigorre als startplaats. De organisatie probeert de route jaarlijks actueel te houden, als het even kan met Tourbeklimmingen van dat jaar. In 2016 is de finishlijn getrokken bij het Lac de Payolle. Maar eerst dienen de deelnemers een plaatselijk rondje af te leggen rond de startplaats. Hierin is een korte klim opgenomen. Maar dat zijn slechts de inleidende beschietingen, want daarna barst het klimgeweld pas echt los met achtereenvolgens de Tourmalet, de onbekende Sarrat de Bon, de Hourquette d'Ancizan en de Col d'Aspin als slotklim. Na 184 km en 4100 hm's wacht de finish bij het Lac de Payolle.
Dit is slechts zes dagen voordat het peloton van de Tour hier zal finishen in een etappe waarin ook de Col d'Aspin is opgenomen. Een dag later beklimmen de profs de Tourmalet, Hourquette d'Ancizan en passeren ze nogmaals het Lac de Payolle. Een buitengewoon spektakel dus waar men in één week zowel de cyclo kan rijden als het Tourpeloton twee maal langs kan zien komen.
La Pyrénéenne is prima georganiseerd en kent jaarlijks zo'n 1000 deelnemers die het zware parcours trotseren. De organisatie heeft eigen baremalimieten. De inschrijfprijs is bijzonder vriendelijk te noemen

Overige info

Kosten deelname

Deelnemers limiet

Diploma en extra info


   

Video


Deze cyclo is 2 keer geclaimd

Goud
2
Zilver
0
Brons
0
Laatste claims voor deze cyclo

Kaj Raaijmakers
2016
07:05:48
Goud
Sander Scheerders
2013
07:03:55
Goud
Barema's voor vrouwen

Leeftijd
Tot en met
Goud
Zilver
Barema's voor mannen

Leeftijd
Tot en met
Goud
Zilver

Nog geen account

Meld je dan nu aan!!

Vind je het leuk om cyclo's te rijden, ga dan de uitdaging aan om een van de brevetten te bemachtigen.