Les 3 Ballons

03 jun 2023, Ronchamp, Frankrijk

Een CycloBrevet cyclo

Afstand: 178km
Hoogtemeters: 4020hm
Startplaats: Ronchamp
Finishplaats: La Planche des Belles Filles
Website organisatie

Het evenement

Les Trois Ballons is een mooie cyclo die niet te ver van Nederland wordt verreden. Vandaar dat er altijd veel Nederlanders aan de start staan. Sowieso wint deze cyclo nog jaarlijks aan populariteit, in 2013 verschenen maar liefst 4.500 deelnemers aan de start. Veel van hen zien Les Trois Ballons als een voorbereiding op de grotere cyclo’s later in het jaar, maar deze cyclo in de Vogezen is op zichzelf ook meer dan de moeite waard.

Parcours beschrijving

Tot 2012 startte deze cyclo in Champagney en was de finish op de beruchte Planche des Belles Filles, maar sinds 2013 heeft het parcours een ingrijpende verandering ondergaan. De start is in Luxeuil les Bains en de route volgt nu in grote lijnen het oude parcours in tegengestelde richting. De eerste hindernis van betekenins is gelijk de Col des Chevrères, een gruwelijk steile helling met een matig wegdek. Hier worden de kuiten voor het eerst getest en het is voor menig deelnemer de kunst nog wat energie over te houden voor de rest van de dag. De afdaling is al even steil en zeker niet zonder gevaar, in 2013 hebben hier de nodige valpartijen plaatsgevonden. Na een vlak stuk volgen de Ballon d'Alsace en de Col de Hundsrück.
De Grand Ballon wordt van de zwaarste kant beklommen en is nog een heel gemene hindernis. De meeste deelnemers zijn blij als ze boven zijn en de bevoorrading op de Markstein hebben bereikt. De Col d'Oderen en de Col de la Croix zijn daarna weer goed te doen, maar de Champ Jaillet die dan volgt is van een heel andere orde. Een buitengewoon onregelmatige en nare puist met percentages ruim boven de 15%. De klim eindigt op een glooiend plateau waar de wind vrij spel heeft. Voor degenen die hun kruit dan al hebben verschoten kan dit nog een naar stuk zijn. Uiteindelijk is het afdalen geblazen richting finishplaats Raddon et Chapendu.

Cols

Hiernaast zie je enkele van de profielen van de cols in deze cyclo:

  • ..
  • ..
  • ..
  • La Planche des Belles Filles

Overige info

Kosten deelname

Deelnemers limiet

Diploma en extra info


   

Video


Deze cyclo is 66 keer geclaimd

Goud
46
Zilver
16
Brons
4
Laatste claims voor deze cyclo

Victor de Ruiter
2022
16:17:03
Brons
Ruud Hanssen
2022
06:38:25
Goud
Wouter Fioole
2022
06:16:37
Goud
Sjef Kerckhoffs
2019
11:19:38
Brons
Peter van Elderen
2019
08:46:39
Goud
Barema's voor vrouwen

Leeftijd
Tot en met
Goud
Zilver
Barema's voor mannen

Leeftijd
Tot en met
Goud
Zilver

Nog geen account

Meld je dan nu aan!!

Vind je het leuk om cyclo's te rijden, ga dan de uitdaging aan om een van de brevetten te bemachtigen.