02-10-2022 | Martin Gerritsen

Het Cyclobrevet maakt op 1 oktober 2022 een herstart met een geheel vernieuwde website. De site heeft niet alleen een betere look, maar is veel gebruiksvriendelijker. Met een simpele klik kun je je cyclo's claimen, heb je een overzicht van de cyclo's die je al verreden hebt en kun je zien hoe andere deelnemers aan het brevet presteren.

Het Cyclobrevet is een speciaal brevet voor mensen die vijf of meer cyclo's hebben gereden. Het is een initiatief van Cycling Team Wielertoerist (CTWT) en wordt ondersteund door Cycloworld. Zij willen hiermee het rijden van cyclo's stimuleren. Analoog aan de barema's in de cyclo's zijn er bronzen, zilveren en gouden brevetten te verdienen. Iedereen die vijf of meer cyclo’s heeft verreden komt in aanmerking voor dit Cyclobrevet. Verder is er een Groot Cyclobrevet voor mensen die tien of meer cyclo’s hebben verreden en een Super Cyclobrevet voor mensen die vijftien of meer cyclo’s hebben verreden.

Het is uiteraard niet noodzakelijk om die cyclo’s in één jaar te rijden. Er is geen eindtermijn. Dus een deelnemer die een cyclo per jaar rijdt, komt na vijf jaar in aanmerking voor het Cyclobrevet. Deelname is gratis, dus kijk snel op www.cyclobrevet.nl , meld je aan en claim de cyclo's die je hebt gereden.